Sociale Kaart RIWB
wonen breburg

 

Wat is de visie van WonenBreburg
WonenBreburg heeft een visie op haar maatschappelijke positie. Die visie is neergelegd in het beleidsplan en is vertaald in een missie en beleidsdoelstellingen. Het bestuur vindt het van belang belanghebbenden te betrekken bij de beleidsvorming en met hen de dialoog aan te gaan over de uitvoering van het beleid.

Wat is de doelstelling van WonenBreburg
Onze doelstelling bevat voor een deel de identiteit van onze organisatie. Met onze medewerkers dragen wij deze identiteit uit. Vijf kernwaarden zijn voor WonenBreburg heel belangrijk: Betrokken, Betrouwbaar, Klantgericht, Ondernemend, Samenwerkend.

Wat voor soort hulp biedt WonenBreburg
WonenBreburg zorgt
voor huisvesting in de woningmarktgebieden Breda en Tilburg. Wij bieden op korte en lange termijn zekerheid in wonen. Maatwerk en tevreden klanten, daar gaat het ons om. Wij bieden woningen en diensten waar de klant behoefte aan heeft. Soms ook maatschappelijk vastgoed. Een sterke vastgoedportefeuille met een hoogwaardige energetische kwaliteit vormt de basis van ons bestaan. We besteden bijzondere aandacht aan het huisvesten van mensen die dat moeilijker op eigen kracht redden (door een laag inkomen, dak- en thuislozen, een maatschappelijke, fysieke of verstandelijke beperking). Daarnaast hebben we speciale aandacht voor onze studenten en senioren. Wij maken ons in de buurten en wijken waar onze woningen liggen sterk voor deze wijken en voor de sociale ontwikkeling van de bewoners.

Wat is de doelgroep van deze instelling
We besteden bijzondere aandacht aan het huisvesten van mensen die dat moeilijker op eigen kracht redden (door een laag inkomen, dak en thuislozen, een maatschppelijke, fydieke of verstandelijke beperking) Daarnaast hebben we speciale aandacht voor onze studenten en senioren. Wij maken ons in de buurten en wijken  waar onze woningen liggen sterk voor deze wijken en voor de sociale ontwikkeling van onze bewoners.

Wat zijn de beperkingen van WonenBreburg
De beperkingen van WonenBreburg zijn, dat ze te kort aan huizen hebben en te duren woningen hebben. Met een bepaald inkomen kun je in een bepaalde catogorie huizen huren. Ook zijn er erg lange wachtlijsten bij WonenBreburg en moet je een aantal jaar ingeschreven staan voor een woning. Je mag aan een huurwoning niks veranderen mits je toestemming vraagt bij de gemeente.



Organogram:

 

Met welke instellingen werkt WonenBreburg samen:
WonenBreburg werkt samen met Futura, Kences, Sympfonie, Stichting de Wever, Woonloket en Woning in Zicht (WiZ). Onder de links vindt u informatie over deze organisatie.

Wat is de functie van de samenwerking met andere organisaties:
WonenBreburg staat altijd open voor samenwerking  als we daarmee doelen sneller of efficienter kunnen bereiken. Die bereidheid beperkt zich niet tot onze eigen doelstellingen, maar ook die van onze samenwerkingspartners. Vooral die op het vlak van wonen, zorgen en welzijn, waar een grote behoefte bestaat aan passende huisvesting. De RIBW werkt samen met Wonenbreburg om ook mensen met een psychische een kans te geven om zelfstandig te wonen in de maatschappij. Deze instantie helpt ons hier een handje bij.